Få gang i varmepumpen til dit sommerhus

Få gang i varmepumpen til dit sommerhus
26 Feb
7:46

Kender du det, at du skal ud til din sommerhus og få gang i varmen, inden du reelt skal bruge det? Måske er du nødt til at tage derud en dag i forvejen og tænde op, så der er varmt og hyggeligt, når familien skal holde sin årlige påskefrokost i sommerhuset. Eller måske tænder I først op, når I er ankommet til huset, og så skal I gå og vente på, at det bliver varmet godt op flere timer efter, I er kommet. Det er besværligt, og især fordi rigtig mange ikke bare bruger deres sommerhus om sommeren længere. Tværtimod er rigtig mange begyndt at bruge det på alle tider af året. Hyggelige efterårsweekender med lange gåture på stranden i blæsevejret eller den årlige påskefrokost, hvor alle kan få en seng bagefter, så ingen behøver at køre hjem. Og derfor kan man lige så godt gøre tingene nemmere og mere behageligt for alle.

Varmepumpen

En varmepumpe er en mulighed for at gøre det nemmere at varme huset op. Ofte kan en sådan nemlig styres med en fjernbetjening, så du behøver ikke engang tage ud til sommerhuset for at tænde op. Du kan bare klikke på fjernbetjeningen en times tid eller to, inden i ankommer til huset, og så er der varmt og lækkert, når I ankommer.

Samtidig er den også god for elforbruget, fordi den trækker luft ude fra og ind i eksempelvis stuen. Den tager luften og pumper det ind i rummet, som så bliver opvarmet. Grunden til at den netop er velegnet til sommerhuse, er fordi den ikke kan opvarme et helt hus for eksempel. Det bliver for meget på én gang. Men i et sommerhus som også typisk har en brændeovn, er den god.

Så hvis du har et sommerhus i Sæby eller Lyngså, så er det værd at give den lokale el-tekniker et kald og høre, hvad sådan en koster, og hvordan den kan installeres.

Vær klar over dine muligheder

Inden du bare går ind til den lokale el-tekniker i Sæby, så tænk lige over, om en varmepumpe er, hvad du skal bruge til dit sommerhus. Måske bor I langt væk, eller bruger ikke sommerhuset så tit, fordi I også bor i Sæby og har sommerhus i Lyngså. Måske er det et sommerhus, I lejer ud til tyske turister, som gerne vil opleve den nordjyske strand tæt på. Der er mange faktorer, som både giver fordele og ulemper ved at få installeret en varmepumpe. Så de ting og selvfølgelig også hvad du vil bruge af penge på en varmepumpe, skal I overveje, inden I bestiller én.

En god idé kunne også være at bestille el-teknikeren til at komme ud og kigge på sommerhuset, for at finde ud af, hvad den rigtige løsning kunne være. Måske er det slet ikke en varmepumpe, der skal installeres. Der er mange andre muligheder, som kan passe bedre til både økonomien, størrelsen på huset, eller hvordan det er bygget op.

« »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *