Gode yderdøre til skandinavisk klima

Gode yderdøre til skandinavisk klima
26 Feb
1:00

Man skal ikke langt sydpå før det går op for en, at arkitekturen er meget anderledes. Man vil nemlig hurtigt lægge mærke til, at måden, hvorpå man bygger huse og bygninger på i norden og i særdeleshed Skandinavien skiller sig meget ud fra andre lande. Der er mange grunde til, at både vinduer, døre, og hele bygninger er anderledes. En af grundene er naturligvis en forskellighed i forhold til design og æstetik. I norden er man slet og ret mere til de rene linjer og et mere elegant og simpelt udtryk. Man tænker på funktion fremfor krummelurer og andre dekorative elementer.

Døre skal kunne modstå kulden

Uanset hvilke døre man vælger er det vigtigt, at de kan modstå kulde. For man kommer ikke udenom, at der her i landet er så meget kulde, at det kan være meget svært at finde ting, som kan holde til det. Dog er noget som døre så essentiel del af et hjem og en bygning, at man er nødt til at få dem til at fungere. En af de ting, som man især bruger her i norden og ikke så ofte bruger i andre lande er døre lavet af plader. De kaldes ofte pladedøre og de findes i mange forskellige afskygninger. Grunden til, at de især er gode her i Skandinavien er, at de har en god isolering. Denne isolering er god da den holder det dårlige vejr ude. Både når det kommer til fugt og kulde kan en pladedør gøre underværker for man vil ikke føle kulden indenfor.

Man kan både finde helt almindelige døre med glatte plader. De er simple og mange vil slet ikke lægge mærke til dem da de er så neutrale. Skal man bruge dem til yderdøre kan det dog ofte være en god ide at have et vindue i, hvilket også er muligt. Her skal man vælge om man ønsker en halvcirkel med linjer eller uden linjer. Uanset hvad bør man altid have matteret glas. På den måde kan man nemlig ikke så på en side af yderdøre og kigge ind i hjemmet. Mange vælger de døre af plader, som skiller sig lidt ud og som er anderledes end mange andre. De er nemlig både smukke og meget funktionelle. Er man mere til firkanter kan man også finde døre med et firkantet vindue i. De har ofte et sildebensmønster i selve teksturen og så er de meget ofte hvide.

Halve døre kan også være tilstrækkeligt

Noget andet man også ofte kan få stor gavn af er halv døre. De fungerer på den måde, at de kan åbnes og lukkes i to luger, hvilket gør dem særlige. For på den måde kan man både have sine døre åbne samtidig med, at de er lukkede.

Denne type yderdøre er ofte smarte hvis man enten har et lille barn eller en lille hund. Så kan de nemlig ikke kommer ud gennem døren på trods af, at man både kan se hinanden igennem og tale sammen. Her kan man både vælge om man vil have fire ruder eller en rude i den øverste dør.

« »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *