Hård hud under fødderne

Hård hud under fødderne
04 Nov
8:33

Du kan let slippe af med hård hud under fødderne derhjemme uden at skulle spendere dyre domme på en pedicure eller andre skønhedsbehandlinger ude i byen. Hård hud under fødderne kan være grundlag for stor usikkerhed i hverdagen og lad os bare være ærlige – Det er bare lidt mere rart at vide, at ens fødder er bløde og glatte, uanset lejligheden! Det er heldigvis ikke raketvidenskab at få bugt med den hårde hud under fødderne.

Hvorfor opstår der hård hud under fødderne?

Først er det rart at vide lidt om hvorledes huden er opbygget og hvorfor den hårde hud opstår i første omgang – Så er der mulighed for at forebygge det, inden det går for vidt.

Huden består af tre lag: Overhuden, læderhuden og underhuden. Det tænker vi måske ikke over til dagligt. Det er overhuden vi har fokus på, når vi taler om hård hud under fødderne. Det er det yderste lag hud og er det lag der beskytter de to andre lag hud. Derfor danner kroppen selv hård hud under fødderne når du eksempelvis går i ubekvemme sko, går forkert eller har dårlige såler i dine sko eller udsætter fødderne for hård fysisk belastning. Det er alt sammen en naturlig reaktion fra overhuden for at holde underhuden og læderhuden sund.

Nem vej til lækre sommerfødder

Selvom det i Danmark ikke er sandal-sæson hele året, er det stadig dejligt at kunne føle, at man har lækre sommerfødder hvis solen alligevel skulle kigge frem og vejret byde på andet end gummistøvler og sneakers – Om ikke andet for din egen skyld.

Start med at forkæle dig selv med et dejligt fodbad, så de døde hudceller og den hårde hud opblødes og dermed bliver mere medgørlig. Herefter kan du vælge at file den hårde hud og udjævne hudens overflade. Dette er med til at give en glattere og ikke mindst blødere fornemmelse. Du kan med fordel også slibe dine hæle og andre udsatte områder med pimpsten for at gøre kål på den hårde hud under fødderne. Massage er også en udmærket metode mod hård hud idet blodcirkulationen i foden bliver stimuleret og desto bedre et omløb, desto sundere fødder. Fodmassage er ligeledes en god og naturlig måde at opdage problemområder eller begyndende hård hud under fødderne, som du hurtigt kan gøre noget ved inden det bliver et reelt problem.

Slut af med en fed creme på fødderne og hold dem hævet over jorden, til huden på fødderne har absorberet cremen. Du kan også tage en fed fodcreme på før du går i seng og pakke fødderne ind og sove med cremen på. Det er desuden vigtigt at vælge det rigtige fodtøj som ikke slider eller dehydrerer fødderne og dermed bidrage til, at den tørre hud vender tilbage. Som så meget andet påvirker hvad du spiser og drikker også huden på dine fødder – Sørg derfor for at indtage en sund og varieret kost og drik rigeligt med vand, så din hud er hydreret. Så er du næsten sikret sunde sommerfødder året rundt.

« »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *