Pandekager skaber hygge

0    Mad  Søren Raakilde
Pandekager skaber hygge
02 Oct
6:17

Hvis der er noget danskerne er vilde med, så er det hygge. De fleste ser dette som en vigtig bestanddel af kulturen og altså som noget, man værner om. Der er mange måder, hvorpå man kan hygge sig og det indebærer ofte selskab og enten nogle lækkerier eller noget alkohol, hvis ikke begge dele. Dette også alt afhængig af, hvem der hygger. Noget som især kan skabe hygge i familien er pandekager. De kan lune på en kedelig og kold efterårsdag. Det er noget, som man kan lave sammen med børnene eller noget børnene selv kan lave. Det er for hele familien.

Pandekager skaber hygge ved, at det er noget som alle elsker og nyder at få engang i mellem. Det er ofte noget som folk forbinder med gode øjeblikke og besøg hos bedsteforældrene. Det er noget man spiser, imens man sidder sammen og slapper af og har det dejligt. Altså er det alt det omkring, der også er med til at skabe hyggen. Pandekager er noget alle har et forhold til og dette ofte et godt forhold, hvorfor de netop bliver noget man ser i en sammenhæng med ordet hygge. Altså trænger man virkelig til at hygge sig, så er det bare i gang med at lave en god portion pandekager.

Pandekager kan laves på utallige måder

Skal man lave pandekager, så vil der altid være nogle grundingredienser, der skal til for at få det rigtige resultat. Når det så er sagt kan opskrifter på pandekager variere utroligt meget og de kan laves på et hav af forskellige måder. Alle har deres egen specielle opskrift på pandekager, hvor man synes de bliver allerbedst. For det kan være forskelligt, hvor tykke man vil have dem, hvor store de skal være og hvilken konsistens de skal have. Man kan også tilføje ekstra smag i dejen, hvis man har lyst til det. Dog kan de være svært at mislykkedes fuldstændig, hvordan man end gør.

Alt i alt handler det om at have æg, mælk og mel. Hvad man så ellers gør er op til en selv. Vælger man at putte mange æg i, så vil konsistensen og blive derefter og pandekagerne vil ende ud meget bløde og svampede. Vil man gerne have en sprødhed, kan man tilføje enten vand eller øl. Derudover kan man komme enten vaniljesukker, kardemomme eller kanel i, for at give det til ekstra smag. Er man mest til amerikanske pandekager, så vil der være yderligere mange måder at gøre dette på. Her skal der tilføjes andre ting, for at give den rigtige form, samt mange heri putter fx bær.

Alle har deres favorit pandekager

Når det kommer til pandekager, så har alle en favorit. Hvis de klassiske er ens favorit, så vil fyldet være det afgørende. Altså om der skal sukker, sirup, marmelade eller andre lære ting i ens pandekage. Er man mest til de små tykke amerikanske pandekager, så vil det også her hænge sammen med, hvad man får til, dette kunne være den klassiske kombination af blåbær og ahornsirup. Eller måske skal det være de helt store pandekager, som man aldrig kan stå for, når man passere dem i en bod. Heri er det også ofte helt valgfrit, hvad man ønsker at have i af lækre sager.

« »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *