Sådan får du fat i et lån, hvis du er i RKI

Sådan får du fat i et lån, hvis du er i RKI
25 Jul
10:14

Hvis du står i RKI er du med sikkerhed bekendt med, hvor vanskeligt det kan være at opnå et lån. Det er dog heldigvis langt fra umuligt at låne penge trods RKI (kilde). Realiteten er blot, at dine muligheder bliver begrænsede, og derfor gælder det om at indsnævre din søgning efter den rette långiver.

Bare rolig – du kan ganske vist ikke vælge og vrage mellem majoriteten af de danske långivere, men der er ikke desto mindre en god håndfuld alternativer til rådighed.

Du kan desuden højne din chance for at få dine låneansøgninger godkendt ved at bruge nogle kræfter og ressourcer på at få betalt dele af din gæld, inden du giver dig i kast med at optage et nyt lån. Der er immervæk stor forskel på eksempelvis at skylde et par tusinde kroner eller et sekscifret beløb – og dette kan du vide sig sikker på, at diverse långivere går meget op i.

Dette skal du sørge for at være opmærksom på

Når det kommer til at få et lån trods RKI, er det vigtigt at tage højde for en række forskellige faktorer. Herunder er det eksempelvis vigtigt at tænke på, at din situation som regel er medvirkende til at skyde diverse renter og gebyrer en anelse i vejret. Sørg derfor for at sikre dig, at dit rådighedsbeløb er tilstrækkeligt stort til at kunne håndtere tilbagebetalingen.

På den anden side er det derimod sjældent, at du skal stille sikkerhed for dit lån – i visse tilfælde skal du måske stille pant i en personlig ejendel eller to, men det er som sagt ikke normen.

Med hensyn til de højere renter og gebyrer, kan du med fordel lave en grundig sammenligning af markedets forskellige konkurrenter, så du ultimativt kan få underskrevet den bedste og billigste aftale af dem alle.

Sørg under alle omstændigheder for at tænke dit lån ind i din privatøkonomiske situation og arbejd dig gradvist imod målet om at komme ud af RKI. Dette vil trods alt gøre det betydeligt nemmere for dig at låne penge og foretage investeringer på den lange bane.

Lav det rette forarbejde og lån penge trods RKI

Der er mange årsager til at man kan ende med at stå i RKI, lige såvel som der er et hav af årsager til at forsøge at komme ud af systemet. For det første er det naturligvis ikke rart at være registreret i et skyldnerregister, og for det andet betyder det som sagt også, at det er betydeligt dyrere at låne penge.

Såfremt du dog virkelig har brug for et lån til at igangsætte din kamp om at komme ud af RKI, gælder det imidlertid om at lave det rette forarbejde. Du kan naturligvis altid drage fordel af at sammenligne markedets forskellige långivere og tilbud med hinanden, men lige netop i denne situation er det vigtigere end nogensinde før.

Kig derfor altid på en længere række af alternative løsninger og send gerne ansøgninger til tre eller fire långivere for at udforske dine muligheder nærmere.

« »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *